Eveniment

Comisia României pentru UNESCO și Fundația Culturală Art Promo sunt onorate să prezinte în premieră mondială o raritate absolută a artei japoneze.

Relevată cu numai 2 ani în urmă, după 400 de ani de uitare, o sculptură magnifică înfățișează, într-o postură dinamică, de maximă concentrare, pe cel mai apreciat ronin: Miyamoto Musashi.

Frumusețea și expresivitatea care oglindesc deplinului control psihic și fizic al subiectului nu au fost nicicând mai decisiv surprinse. Personalitatea covârșitoare a luptătorului filosof se transmite prin ansamblul fluid, renascentist dar și prin nenumăratele detalii impecabil alese de un sculptor de geniu.

Fără echivalent în artă japoneză, această sculptură simplă de lemn, degradată dar și înnobilata de timp, are puterea de a impresiona profund și de a transmite atât sentimente nobile cât și semnificații coerente.

Panouri explicative, artefacte sugestive vor completă și lămuri originea dar și complexul ecosistem al operei.

Expoziția va fi deschisă pentru o singură zi, sâmbătă, 10 noiembrie, de la 10 la 18, la sediul Comisiei României pentru UNESCO din str Anton Cehov, nr8.

Gazdele asigură intrarea liberă în acord cu tonul zen al capodoperei.